De ontspanningsmassage als hulpmiddel

  • ‘Ik zou graag mijn stresslevel willen verlagen’
  • ‘Mijn spieren zijn gespannen’
  • ‘Ik wil meer in contact met mezelf te komen’

Dit zijn slechts enkele hulpvragen waarmee mensen naar mij toe komen voor een ontspanningsmassage. Hoewel de redenen voor een ontspanningsmassage heel divers zijn, is de uitkomst veelal gelijk: na een bezoek aan Ratio Mare loopt u weer ontspannen naar buiten.

Niet enkel een ontspanningsmassage

Wanneer u bij mij komt voor een massage bespreken we kort wat uw wensen zijn en waarom u naar mij toe komt. Deze redenen kunnen heel verschillend zijn en ontspanningsmassage kan dan ook voor meer dan alleen ontspanning worden ingezet.
Tijdens mijn werk kom ik veel mensen tegen die veel stress ervaren, mensen met gespannen spieren, of mensen die het contact met zichzelf verloren zijn. Uw reden voor een ontspanningsmassage kan weer heel anders zijn dat de hier bovengenoemde redenen, ook dan bent u van harte welkom.
Wanneer we uw redenen voor een massage hebben besproken, ga ik voor u aan de slag.

De massage

De ideale massage duurt 60 minuten. In deze tijd kan ik uw gehele lichaam behandelen. Tijdens de massage zet ik alle technieken in die ervoor nodig zijn om zo goed mogelijk aan uw behandelvraag te voldoen. U bepaalt zelf hoe frequent u een ontspanningsmassage in wilt plannen.
Vindt u een uur te lang, dan kunt u ook kiezen voor een deelmassage van alleen de benen of alleen het bovenlichaam. Wanneer u kiest voor een deelmassage is de behandeltijd 30 minuten.

Massage als pijnbestrijding en slaaphulp

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat massage een effectief middel is bij pijnmanagement. De massage reduceert niet enkel de pijn die iemand ervaart, maar maakt ook de gelukshormonen serotonine en endorfine vrij. Deze twee hormonen geven een gelukkiger en zelfverzekerder gevoel.
Ook kan een ontspanningsmassage worden ingezet bij slaapklachten. Wanneer mensen een ontspanningsmassage hebben gehad, geven zij aan dat zij niet alleen makkelijker in slaap komen, maar ook dieper slapen en daardoor uitgeruster weer wakker worden.


Ik werk uitsluitend met de 100% natuurlijke massageolie van Weleda.